Actueel

Nieuws

Nieuwe locatie voor QDelft

QDelft groeit! Ruim 4 jaar geleden betrok QDelft het huidige pand aan het Mijnbouwplein. Wat toen zeeën van ruimte leek is nu een te krap jasje geworden. De huidige locatie blijft, maar daarnaast zullen we vanaf eind dit jaar de voormalig directeurswoning Natuurkunde en Elektrotechniek betrekken.

De directeurswoning, binnen Q ook wel de ‘Villa’ genoemd, is niet ver weg. Op iets meer dan 100 meter afstand van de huidige locatie aan de Kanaalweg staat dit eveneens karakteristieke pand. De hooglerarenwoning is onderdeel van het voormalig universiteitsgebouw van Natuurkunde en Elektrotechniek, oorspronkelijk gebouwd in 1902, en wordt momenteel grondig verbouwd door DUWO.  Het gehele complex gaat onderdeel uitmaken van de internationale studentencampus.

De inrichting van de kantoorvilla wordt verzorgd door ATOP. Zij hebben de wensen van Q vertaald naar een inrichting die past bij dit unieke bouwcomplex. ATOP is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het inrichten van de meest uiteenlopende ruimtes en hebben destijds ook voor de inrichting van het pand aan het Mijnbouwplein gewerkt. Met het nieuwe pand krijgt QDelft er 24 werkplekken bij. Daarnaast komen er ook vergader-, workshop- en trainingsruimtes. Uiteraard kunnen we niet wachten totdat de verbouwing voltooid is!

Getekende plannen voor de inrichting van de nieuwe huisvesting

Onderwerpen: QDelft, uitbreiding, Delft, Atop, nieuwe locatie