Wie zijn we?

QDelft ontwikkelt, beheert en onderhoudt technisch hoogwaardige maatwerksoftware. Samen werken we aan software die werkt.

QDelft

QDelft maakt sinds 1996 maatwerksoftware binnen sectoren zoals (semi-)overheid, zorg, onderwijs, transport en logistiek. Zo’n vijfentachtig medewerkers ontwikkelen met veel plezier software in nauwe samenwerking met diverse klanten.

Q heeft een platte en open organisatiestructuur. We zijn gedreven, eerlijk, oplossingsgericht én realistisch. Informeel als het kan, formeel als het moet. Het Management Team wordt gevormd door Sander Kluin (directeur), Maurice Hofman (hoofd financiën), Arnaut de Rijk (hoofd uitvoering), Eric van Beek (teamleider), Patrick Smulders (teamleider), Martijn Bergkamp (teamleider) en Marissa Chan-de Vries (teamleider).

Q werkt samen aan
software die werkt

Q ziet graag dat onze software goed werkt. Zowel voor onze klanten, maar vooral ook voor de eindgebruikers. Daarom stellen we per opdracht het optimale team samen en werken we bij voorkeur volgens een Agile ontwikkelmethode. Om tot het gewenste resultaat te komen, ontwikkelsnelheid te bevorderen én kwalitatief goede software te maken, betrekken we opdrachtgevers graag bij het proces. Zo werkt Q samen aan software die werkt.

Wil je meer informatie over wat Q voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Heb je vragen? Stuur deze dan naar info@qdelft.nl of bel met 015 – 30 30 130.

Onze
historie

QDelft is in 1996 opgericht als QQQ Delft. Van de drie oprichters zijn er nog altijd twee werkzaam binnen het bedrijf. In 2006 is de naam gewijzigd in QDelft. Klanten en medewerkers hebben deze naam altijd afgekort tot simpelweg ‘Q’.

In de beginjaren is Q vooral actief geweest op het gebied van onderzoek. Door de jaren heen is Q gecontroleerd uitgegroeid tot een multidisciplinaire dienstverlener. 

Q staat voor
kwaliteit

De software die Q ontwikkelt, is vaak van directe invloed op de maatschappij. Dat komt in belangrijke mate door onze opdrachtgevers. Omdat onze software mensen raakt, staan de kwaliteit en het ontwikkelproces bij ons bovenaan. Vandaar dat we kiezen voor technisch partnerschap met Microsoft en we ons ISO9001-certificaat koesteren en onderhouden. Onze medewerkers zijn hoogopgeleide professionals met communicatieve vaardigheden en uitstekende expertise op breed gebied. Zij streven naar een continue verbetering van het ontwikkelproces. De kwaliteit van onze software voldoet aan standaarden onder andere op het gebied van SIG sterrenclassificatie en security. Daarnaast voldoen diverse Q-projecten, waaronder onze eigen website, aan de Webrichtlijnen. Voor de website hebben wij een verklaring van toegankelijkheid van Stichting Accessibility behaald.

Wat doen we?

QDelft ontwikkelt en beheert niet alleen software maar houdt zich ook bezig met informatie analyse, interaction design, testen en consultancy.

Onze
expertise

Q heeft een breed scala aan expertise in huis om haar klanten te ondersteunen. Naast ontwikkelaars hebben we ook informatieanalisten, interaction designers, testconsultants en adviseurs in dienst, die veelal in multidisciplinaire teams worden ingezet.

Q is
flexibel

Q beschikt over oplossend vermogen. Vooraf is niet altijd duidelijk hoe het ontwikkelproces exact zal verlopen. We kijken tijdens het proces voortdurend wat de beste oplossing is en sturen zo nodig bij, ook nadat we het product hebben opgeleverd. Juist in die fase is het belangrijk dat we blijven zorgen dat de software werkt.

Voor elke opdracht stellen we het optimale team samen. Dit multidisciplinaire team kijkt, spart en onderzoekt samen met de opdrachtgever. Door de opdrachtgever te betrekken bij ons denk- en werkproces, vervagen tegengestelde belangen, neemt de ontwikkelsnelheid toe en wordt het eindresultaat beter. Rechtstreeks contact tussen de gebruikers en het ontwikkelteam zorgt voor directe feedback, waardoor snel ingespeeld kan worden op veranderingen. Onze Agile ontwikkelmethode resulteert in software die werkt!

Onze kennis

Om technisch hoogwaardige maatwerksoftware te kunnen ontwikkelen, zorgen we ervoor dat we ook onszelf blijven ontwikkelen in de nieuwste technieken en toepassingen.

Technieken

Om op de hoogte te blijven van de laatste technieken en IT-ontwikkelingen bezoeken we regelmatig congressen zoals TechDays, TechEd (Ignite), AngularConnect, DSGN-day, Fronteers en SDN event. Ook organiseren we intern kennismiddagen waarbij collega’s elkaar bijpraten over actuele onderwerpen, nieuwe inzichten en geavanceerde technieken. 

Q maakt gebruik van diverse tools en technieken waaronder:

 • .NET (C#)
 • Analysis Services
 • AngularJS
 • Bootstrap
 • Chef
 • CSS3
 • HTML5
 • Icinga
 • JQuery
 • LESS
 • MVC
 • Octopus
 • React
 • Reporting Services
 • Selenium
 • SpecFlow
 • SQL Server

Onze applicaties maken veelal gebruik van een Open Source CMS zoals Orchard, Sitecore, PRO en Umbraco. Wij testen onze applicaties volgens de methodes ISTQB en TMap NEXT. Er is veel aandacht voor geautomatiseerd testen, waarbij we gebruik maken van tools zoals Selenium, Microsoft Test Manager en Soap UI. Onze werkzaamheden en issue-management ondersteunen we met het platform JIRA. Daarnaast gebruiken we een aantal portalen gebaseerd op SharePoint.

Trainingen
en workshops

Onze mensen vinden het leuk om kennis te delen. Naast dat zij hun kennis verbreden en verdiepen, geven zij ook presentaties, workshop en trainingen. Dit doen zij zowel intern voor collega’s als extern voor klanten en geïnteresseerden. Q kan dit voor verschillende onderwerpen verzorgen, zoals Scrum, Accessibility, Security, Angular en andere ontwikkel- en testtechnieken. Invulling hiervan gebeurt altijd in overleg met de klant.

Onze
partner

Logo Microsoft

Microsoft is onze exclusieve technische partner. QDelft bezit de volgende Microsoft competenties en is daarmee geregistreerd Microsoft Partner:

 • Gold Application Development
 • Gold Application Integration
 • Gold Cloud Platform
 • Silver Data Analytics
 • Silver DevOps
 • Silver Collaboration and Content

De behaalde competenties laten zien dat Q ruime kennis heeft met betrekking tot het Microsoft platform en dat we ervoor zorgen dat de kennis van onze medewerkers up-to-date is. 

www.microsoft.com