Actueel

Blog

QDelft wint aanbesteding medicijnenregister Geneur/Taxe

QDelft heeft, in samenwerking met Atos, de opdracht voor de ontwikkeling van het medicijnenregister Geneur en Taxe gewonnen. CIBG voert dit project in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uit. Na een kort en intensief traject was onze offerte het beste beoordeeld, waarna het Scrumteam eind vorig jaar is gestart.

Voor het uitvoeren van de Wet Geneesmiddelprijzen maakt het CIBG gebruik van de applicaties Taxe en Geneur. Geneur berekent de maximumprijzen voor medicijnen en gebruikt hiervoor Taxe data van referentielanden en historische maximumprijzen.

Het Scrumteam, een mix van QDelft en Atos medewerkers, werkt volgens driewekelijkse sprints. Een onderdeel van het project is het migreren van de bestaande gegevens van de oude applicatie naar de nieuwe applicatie. Naast de migratie is ook de architectuur een belangrijk onderdeel. Berekeningen dienen correct te worden uitgevoerd waarbij precisie noodzakelijk is. Tijdens de bouw is het belangrijk dat de prijzen van de diverse referentielanden goed worden vergeleken op basis van de juiste werkzame stoffen in de medicijnen. Door deze precieze en correcte berekeningen op basis van referentieprijzen, kan de overheid ervoor zorgen dat de medicijnkosten in Nederland worden beperkt. Dit levert jaarlijks grote besparingen op voor de overheid in de ziektekosten.

Voor de ontwikkeling van de software wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Microsoft .NET technieken en Angular 6. De applicatie wordt zeer regelmatig gebruikt door een kleine groep gebruikers. Het gebruik van de applicatie moet dus eenvoudig zijn.

De applicatie dient in oktober 2019 te worden opgeleverd. 

Wij zijn erg blij met deze opdracht en kijken uit naar een goede en prettige samenwerking.