Actueel

Nieuws

QDelft wordt onderdeel van Netcompany groep

Met ingang van 13 mei 2019 is QDelft onderdeel van het Deense IT-bedrijf Netcompany. Vanmorgen is dit gezamenlijk bekrachtigd door de directies van beide bedrijven.

QDelft behoort nu tot de Netcompany groep en heeft daarmee een sterke partner gevonden om haar ambities te realiseren. Netcompany heeft de afgelopen jaren groot succes als IT-leverancier in onder andere Scandinavië en Engeland, zowel in de private als publieke sector. De huidige directie van QDelft gaat de bestaande dienstverlening continueren en de groeidoelstellingen realiseren.

QDelft bestaat sinds 1996 en is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, hosten en beheren van (web)applicaties en centrale voorzieningen. We hebben sindsdien met veel plezier en in nauwe samenwerking met diverse klanten mogen werken aan uitdagende IT-projecten. De laatste jaren heeft QDelft een enorme groei doorgemaakt en sinds kort staat QDelft in de top 250 met snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Netcompany is opgericht in 2000 en gevestigd in Kopenhagen. Het bedrijf ontwikkelt bedrijfskritische IT-oplossingen in samenwerking met haar klanten. Ze staan garant voor het leveren van kwalitatief hoge software binnen het afgesproken tijd en budget. Het bedrijf heeft momenteel ruim 2000 werknemers. Met vestigingen in onder andere Kopenhagen, Oslo en Londen zijn zij sterk vertegenwoordigd in de Noord-Europese markt.

André Rogaczewski, CEO Netcompany: “Wij zijn erg blij dat we QDelft kunnen toevoegen aan de Netcompany familie. De werknemers en oprichters van QDelft zijn echte IT-professionals die hebben bewezen dat ze bedrijfskritische en complexe projecten kunnen uitvoeren voor hun klanten. Met het implementeren van ons businessmodel, onze recruitment benadering en ervaring op het gebied van projectbeheersing kan QDelft uitgroeien tot een van de grootste IT-service bedrijven van Nederland. De Nederlandse markt is drie keer zo groot als de Deense markt en biedt uitdagende groeimogelijkheden voor Netcompany. De toetreding van QDelft tot de Netcompany familie is een belangrijk stap in de richting van ons doel om marktleider van Noord-Europa te worden”.

Sander Kluin, Managing partner van QDelft: “De competenties die Netcompany met zich meebrengt voegt veel toe aan onze huidige service in Nederland, met name op het gebied van projectbeheersing en uitvoering. Gecombineerd met de kansen binnen de ICT-sector in Nederland gaat het QDelft naar een volgend niveau brengen. Wij willen echt het verschil gaan maken in de huidige markt en uitgroeien tot een van de marktleiders in Nederland. We zijn trots op de kans om onderdeel uit te maken van de Netcompany groep, en ik heb er vertrouwen in dat we samen gaan werken aan een nog betere service voor bestaande en nieuwe klanten. Dit gaat ook uitdagende carrièremogelijkheden bieden voor onze werknemers”.

In de nabije toekomst verandert onze bedrijfsnaam naar Netcompany Nederland. Uiteraard houden we u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Onderwerpen: Overname, Denemarken